typer terrassebord

typer terrassebord

Når det gjelder å skape et funksjonelt og estetisk tiltalende uterom, er det avgjørende å velge riktig terrassemateriale. Denne guiden vil utforske de ulike typene terrassebord, inkludert tre, kompositt, PVC og aluminium, for å hjelpe deg med å ta en informert avgjørelse for hagen og terrassen din.

Tre terrassebord

Tre har vært et populært valg for terrassebord på grunn av sin naturlige skjønnhet og tradisjonelle appell. Det kan videre kategoriseres i forskjellige typer:

  • Trykkbehandlet tre: Dette er det vanligste og rimeligste alternativet, behandlet for å motstå råte, forfall og insektangrep. Det krever regelmessig vedlikehold for å beskytte mot forvitring.
  • Cedar Decking: Kjent for sin naturlige motstand mot råte og insekter, sedertre gir et vakkert og aromatisk alternativ. Det krever regelmessig tetting og vedlikehold.
  • Redwood terrassebord: Redwood gir naturlig motstand mot forfall og insekter, med en tiltalende rødlig nyanse. Den trenger også regelmessig vedlikehold for å bevare fargen og holdbarheten.
  • Tropisk løvtre: Eksotiske løvtre som ipe, cumaru og tigerved gir eksepsjonell holdbarhet og naturlig motstand mot forfall og insekter. De er dyrere, men krever minimalt med vedlikehold.

Kompositt terrassebord

Komposittdekke er et populært alternativ til tre, laget av en kombinasjon av trefibre og plast. Den tilbyr et bredt utvalg av farger og stiler, sammen med følgende fordeler:

  • Lite vedlikehold: I motsetning til tre krever komposittterrasse ikke beising, forsegling eller maling. Den motstår falming, flekker og mugg, noe som gjør den lettere å vedlikeholde.
  • Holdbarhet: Komposittterrasse er svært slitesterk og motstandsdyktig mot råte, forfall og insektskader, noe som gjør det til et langvarig valg for hager og uteplasser.
  • Bærekraft: Mange komposittdekk bruker resirkulerte materialer, noe som gjør dem til et miljøvennlig alternativ for miljøbevisste huseiere.

PVC terrassebord

PVC terrassebord er laget utelukkende av syntetiske materialer, og gir følgende fordeler:

  • Lite vedlikehold: I likhet med komposittterrasse krever PVC-terrasse minimalt med vedlikehold og er motstandsdyktig mot flekker, falming og riper.
  • Vanntett: PVC-terrasse er ugjennomtrengelig for fuktighet, noe som gjør det til et ideelt valg for områder med høy luftfuktighet eller nær vann.
  • Holdbarhet: PVC-terrasse er svært slitesterk og vil ikke splintre, vri seg eller råtne, og opprettholder utseendet over tid.

Aluminiumsdekke

Aluminiumsterrasse er et lett og sterkt alternativ til tradisjonelle materialer, og tilbyr unike fordeler:

  • Lite vedlikehold: Aluminiumsdekke er motstandsdyktig mot mugg, mugg og flekker, og krever minimalt vedlikehold for et rent utseende.
  • Ikke-brennbart: Aluminium er ikke-brennbart, og gir et ekstra sikkerhetsnivå for uterom, spesielt for brannutsatte områder.
  • Sklibestandig: Mange aluminiumsterrasseprodukter har teksturerte overflater for forbedret trekkraft og sikkerhet, noe som gjør dem egnet for bassengdekk og våte miljøer.

Når du velger riktig terrassemateriale for din hage og uteplass, bør du vurdere faktorer som vedlikeholdskrav, holdbarhet, utseende og miljøpåvirkning. Hver type terrassebord har sine unike egenskaper, slik at huseiere kan velge det alternativet som passer best for deres behov og preferanser.